Restaurant Op Sypesteyn

Het regent pijpestelen wanneer ik aankom en mijn auto parkeer in de omgeving van restaurant Op Sypesteyn. Ik heb daar een afspraak met Femke (restaurantmanager) en Hans (eigenaar).

Ik stuur een berichtje naar Femke: “Ik zit nog heel even in de auto. Het regent nu even heel hard!” Ik krijg meteen een berichtje terug: “Wat voor auto? Ik loop naar je toe met een paraplu.” Mijn reactie is heel kort: “Een gele! Wat lief!”

Ik begrijp meteen dat ze gastvrijheid inderdaad hoog in het vaandel hebben staan.

Op Sypesteyn Loosdrecht Succesvol Gastvrij

Restaurant Op Sypesteyn is gevestigd bij het kasteel-museum en Landgoed Sypesteyn in Loosdrecht. Het landgoed en kasteel zijn vanaf de weg amper te zien en zijn verscholen achter de hoge bomen en de muur die om het landgoed staat. Maar eenmaal door de poort, kom je in een magische omgeving terecht met mooie verschillende tuinen, hoge bomen, gebouwen en restaurant Op Sypesteyn.

Het landgoed wordt veel gebruikt voor bruiloften, zakelijke vergaderingen en activiteiten, feesten en diverse arrangementen die over het gehele landgoed plaats kunnen vinden.

Door de sfeer en uitstraling komt de locatie misschien heel decadent over, maar Op Sypesteyn wil juist dat deze plek toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen. Ze willen dat iedereen van deze mooie plek kan genieten door het leveren van maatwerk. Dat maakt hen ook uniek.

 

Lees de blog verder in het blogmagazine hieronder of de tekst onder het blogmagazine.

Het restaurant

Restaurant Op Sypesteyn is op 1 januari 2018 door Hans en Annette Hoogerwerf geopend. Hans is zijn carrière begonnen als kok, maar ging uiteindelijk de ICT in. Tijdens het werken in de ICT organiseerde hij daarnaast, samen met zijn vrouw, grote evenementen. De vraag naar het organiseren van evenementen werd steeds groter en ook de wens van Hans om terug te gaan naar de horeca, daarom zijn ze op zoek gegaan naar een locatie en zijn ze bij Kasteel Sypesteyn terecht gekomen. Ze vielen meteen voor de locatie en de mogelijkheden die de locatie biedt.

Naast de evenementen kan er ook worden gegeten of worden genoten van een kopje koffie of thee.

Over de kwaliteit van het eten zegt Hans: “Wat we maken is eerlijk en van een goed niveau. We maken echt heel veel zelf en wat we niet zelf maken, halen we met niveau naar binnen.”

De locatie

De locatie biedt heel veel mogelijkheden voor zowel particuliere als zakelijke gasten. “Er zijn eigenlijk zoveel mogelijkheden, dat we keuzes moeten maken in wat we aanbieden” zegt Hans, “maar als mensen dingen vragen die wij niet aanbieden, dan zeggen wij eigenlijk nooit nee!”

Restaurant Op Sypesteyn heeft een prachtige locatie in het midden van Nederland, dichtbij de Loosdrechtse plassen.

Op het terras naast het kasteel, met uitzicht op de historische kasteeltuin, kunnen de gasten heerlijk eten of genieten van een bakje koffie of thee met huisgemaakt gebak.

Er zijn hele mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving waar Op Sypesteyn aan gelegen ligt.

Uniek

Niet alleen de locatie is uniek, ook het maatwerk dat kan worden geleverd is uniek. Femke: “Je kunt hier binnenlopen en wij denken met je mee. Alles proberen wij uit te voeren. We zijn heel flexibel. Je krijgt geen lijstje met dingen die je kunt aanvinken waar je het maar mee moet doen en waarbij andere dingen niet mogelijk zijn. Bij ons is het zo dat als het kan, dan gaan we dat doen. We gaan er vanuit dat als je hier gaat trouwen dat het een unieke dag is en dan proberen wij dat ook zo te maken.”

Daarnaast zegt Hans: "En we hebben een mooi team met elkaar en dat is ook belangrijk.” Het team bestaat uit Hans (koken en organisatie), Annette (marketing en creatieve ideeën) en Femke (organisatie en uitvoering). Daar omheen hebben ze een heel prettig team met lokale mensen. “De mensen in het team vinden het leuk om hier te werken door onder andere de locatie en omdat geen dag hetzelfde is.”

Gastvrijheid

Gastvrijheid is een speerpunt dat bij Op Sypesteyn uitgedragen wordt. Op de vraag wat ze doen en waarom ze kunnen zeggen dat ze gastvrij zijn vertelt Femke: “Het bijzonderste aan het werken bij Hans en Annette is dat zij harmonie, verbinding en gastvrijheid belangrijk vinden binnen het team, dat er respect is onderling en dat iedereen lief is voor elkaar. Maar datzelfde geldt ook tegenover de gasten. We willen dat iedereen zich welkom voelt. We zijn heel blij met, en dankbaar voor, iedereen die door onze poort loopt en dat is ook de boodschap naar ons personeel toe.”

Bij Op Sypesteyn is ook iedereen welkom; “waar je ook vandaan komt en wat je ook te besteden hebt, wij kunnen hier maatwerk leveren en zorgen dat je iets moois kunt doen. Het is 6 hectare waar je zoveel verschillende opties hebt. Er is voor ieder wat wils op Sypesteyn en dat is wel heel bijzonder aan deze locatie.”

Hans vult aan: “Gastvrijheid is ook dat we het voor iedereen een plek willen laten zijn. We willen dat mensen met een kleine beurs ook gewoon kunnen trouwen op Sypesteyn. Door mee te denken proberen we ook hen een mooie dag te geven. Het is een supermooie plek en die willen we met zoveel mogelijk mensen delen.”

Gastvrijheidsversterkers

Wat doe je extra, waar gastvrijheid bij anderen ophoudt? Femke: “Wij zeggen altijd overvoorbereiden. Dus op de dag van een event, als het misschien gaat regenen, dan sleep ik de hele dag een bak met paraplu’s overal mee naartoe. Ook al regent het uiteindelijk niet. Maar als het gaat regenen, dan zijn ze er. Wij hebben al bedacht wat jij nodig hebt, voordat jij weet dat je het nodig hebt. Het is extra werk, maar dat zorgt er wel voor dat wat er ook gebeurt, wij het probleem al hebben opgelost voordat het zich voordoet.”

Hans: “Ja, de mensen weten vaak niet wat ze kunnen verwachten, maar vinden het zo relaxed dat je aan dingen denkt, waar zij niet aan gedacht hadden. Terwijl het voor ons heel normaal is en dus nemen we die actie ook." Wat ook iets is wat bij Op Sypesteyn wordt gedaan, is dat ervoor wordt gezorgd dat mensen op tijd met de rondleiding mee kunnen door op tijd een broodje te serveren of als dat niet meer lukt dat de tafel ingedekt staat als ze terugkomen van de rondleiding door het kasteel. “Wij denken met de mensen mee. Voor ons is dat een kleine moeite, maar het geeft de gasten een goed gevoel.”

Gasten een goed gevoel geven is ook de sleutel: “Gasten die vertrekken met een prima ervaring bespreken dat niet met hun vrienden, gasten die weggaan met een hele fijne of bijzondere ervaring, die doen dat wel. Dat is reclame nummer één en dat is heel belangrijk, dus daar gaan we voor!”

Verborgen parel

Gasten vinden de locatie echt een ‘verborgen pareltje’. Zelfs mensen uit de omgeving kennen Sypesteyn niet.

De gastvrijheid is ook iets wat ze van hun gasten terugkrijgen. “Ze voelen zich echt thuis hier. Er zijn zelfs gasten die hier hele dagen doorbrengen omdat ze het hier zo fijn vinden.”

Terugkerende gasten

Het is best uniek dat het kasteel nog maar 100 jaar oud is. En wat leuk aan de historie is, is dat er veel mensen zijn die hier in het verleden getrouwd zijn nu terugkomen om hier ook hun jubileum te vieren. “Ook kinderen die hier vroeger hun partijtje vierde komen nu terug om hier te trouwen of hun babyshower te hebben. En we hebben hier zelfs onlangs een condoleance gehad van iemand die hier haar hele leven al kwam.”

Toekomst

Omdat de locatie zich heel goed leent voor zakelijke gasten, wil Op Sypesteyn zich meer op de zakelijke gasten gaan richten. Er is heel veel mogelijk. Een greep uit het zakelijke aanbod: vergaderen, heisessies, team builden, klantendagen, bedrijfsfeesten etc. Dit kan weer gecombineerd worden met een rondleiding in het kasteel of een wandeling in de historische tuin, een BBQ workshop of sportieve teambuilding activiteiten in de kasteeltuin. Er kan ook gestart of afgesloten worden met een rondvaart op de Loosdrechtse plassen.

Ook een borrel, lunch of diner behoort tot de mogelijkheden. Sypesteyn is een heerlijke plek om even afstand te nemen en in alle rust de zaken op een rij te zetten.

Restaurant Op Sypesteyn is ook een uitstekende locatie voor het kerstdiner of een nieuwjaarsbijeenkomst.

Voor zakelijke bijeenkomsten kan men terecht op het overdekte kasteelterras waar in het najaar en de winter een prachtige kas geplaatst wordt met uitzicht op het kasteel en de kasteeltuin.

Binnen is vergaderruimte in de Gewelfkelder, het Koetshuis en de Lage Zaal van het kasteel. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de grote kasteeltuin.

Indicatie van de mogelijkheden

* Vergaderen en heisessies
* Recepties
* Informele borrels
* Teambuilding
* Klantendagen
* Bedrijfsfeesten
* Bruiloften
* BBQ workshops
* Private diners
* Picknicks
* High-tea’s
* Wandelarrangementen
* Vaararrangementen
* Familiedagen
* (zakelijke) Lunches
* (Verjaardags)feesten voor grote en kleine groepen
* Walking diners
* Brunches
* Barbeques
* Etc……

Meer informatie

Kijk voor meer informatie www.opsypesteyn.nl

Magazine downloaden

Je kunt het blogmagazine hier ook downloaden om het later nog eens te lezen.